woensdag 11 februari 2009

Confit van zoete ui

Deze confit van zoete ui is een kruidiger variante van de uiencompote waarvan het recept eerder op deze blog verscheen. Hij is erg lekker bij kleine geitenkaasjes

Nodig:
1 kg zoete ui
200 gram kristalsuiker
15 cl witte wijn
5 cl wijnazijn (of azijn van Xérès)
zeezout
peper
kaneel
nootmuskaat
2 kruidnagels
1 soeplepel honing
extra vergine olijfoie

Pel de uien, en snij ze in heel fijne stukjes. Laat ze even smoren in de olijfolie, maar ze moeten wel glazig blijven. Vervolgens de kruiden, de wijn en de azijn toevoegen. Op een zacht vuurtje laten stoven tot de uitjes helemaal zacht zijn. Blijven roeren, tot de uitjes lichtbruin zijn. Dan de honing toevoegen.

Schep de nog hete confit in gesteriliseerde glazen potten, sluit ze hermetisch af, en laat ze ondersteboven afkoelen. Na opening in de koelkast bewaren.