maandag 8 juni 2009

Heerlijk eten wat de pot schaft
Wie op zoek is naar de authentieke Kretenzische keuken, moet beslist gaan eten bij Tassoula van Taverna Kopanistra in Melidoni. Zij kookt de heerlijkste locale gerechten met groenten van eigen veld. Zelfs het vlees en de wijn zijn eigen productie!
We aten er vandaag onder meer "melizana imam" (in de oven gegaarde aubergine met tomaat en geraspte anthotiros), gerookte worstjes en aardappeltjes uit de oven. De salade "special" met marouli, avocado, kappertjes, gedroogde tomaat kreeg inderdaad een speciaal accent door de ingemaakte zoete courgette die erin verwerkt was. Als dessert kregen we een knapperige "sfakiani pita" met eigengemaakte mizithra en honing van de buurman. Het geheel werd afgerond met een pittige tsikoudia.

Tassoula werkt nooit met een vast menu, maar dat maakt eten bij "I Kopanistra" des te verrassender. Maar je weet ten minste dat alles dagvers uit de tuin of uit het heuvelland van de Lefka Ori komt!

De taverna is tijdens de wintermaanden enkel op zondag geopend, tijdens de zomermaanden alle dagen. Reserveren kan via het nummer 28250/71400.

Geen opmerkingen: