donderdag 20 augustus 2009
Druivenchutney
De inspiratie voor deze chutney vond ik op www.hoogstede.nl. De rozijntjes die in het oorspronkelijke recept worden gebruikt, verving ik door stukjes dadel. Sambal voegde ik niet toe, maar wel extra suiker omdat de chutney eerst erg zuur smaakte.
Nodig:
1 kg druiven
1/2 kg uien
rozijnen of stukjes dadel
150 gram suiker
1 lepel zout
1 tl versgemalen peper
1 1/2 kop witte wijnazijn
Was de druiven grondig, snij ze doormidden en verwijder de pitjes. Snipper de ui fijn. Doe alle ingrediënten in een pan met dikke bodem, en laat ruim een halfuurtje pruttelen. Doe de chutney in gesteriliseerde glazen potten, sluit ze goed af, en laat de potten een tijdje ondersteboven afkoelen.
Erg lekker op bruschetta met zachte geitenkaas.
Labels:
De keuken van Amaltheia
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten