zondag 19 juli 2009

Renaissancefestival in Rethymnon

 
Posted by Picasa


De Neratzemoskee in Rethymnon was op 16 juli een prachtige locatie voor de uitvoerig van "Incanti. Tra dolcezza e furore", met uitvoeringen van Haendel, Vivaldi en Quantz. Deze oorspronkelijk Venetiaanse kerk (maar in 1657 door de Ottomanen omgebouwd tot moskee) bood een schitterende akoestiek voor de meesterlijke stem van contra-tenor Martin Oro en het orkest Il Tempio Armonico. Deze groep werd opgericht in 1999, en heeft zich sinds het begin geconcentreerd op het orchestrale repertoire van de 17e en de 18e eeuw. De muziek wordt gebracht op originele instrumenten uit die tijd, of op copieën van originele instrumenten. Daardoor worden de partituren op de meest authentieke manier, maar tevens erg verfrissend gespeeld. Door voortdurend onderzoek heeft "Il Tempio Armonico" ook heel wat barokmuziek herontdekt, waaronder de partituren van de Veronese componist Evaristo Felice Dall'Abaco (1675-1742.

De uitvoering door Il Tempio Armonico (met de Belgische traversospeler Frank Theuns) was dè perfecte ondersteuning voor de stem van Martin Oro, die wereldwijd als één van de beste contra-tenoren wordt beschouwd.

1 opmerking:

Anoniem zei

tja, sommigen zeggen dat je blog saai is, en van dat klassieke gedoe ben ik ook geen fan (waarom geen bericht over de scorpions op kreta? maar het blijft een lekkere kretablog. Niets aantrekken van de "hollanders" op de startpagina. wij zijn nu eenmaal een arrogant volkje