Wanneer citroengeel de keuken domineert, is het hoog tijd om limoncello te maken ... hét verkoelende aperitief bij uitstek voor warme zomeravonden.
Marché:
12 citrons non traitées
1/2 kilo de sucre
2 litres d'alcool (90°)
1/2 litre d'eau
1 bocal hermétique
Epluchez les citrons, et gardez les zestes (sans la partie blanche de l'épluchure). Placez les zestes dans un bocal avec l'alcool. Laissez reposer le bocal à l'abri de lumière pendant quatres semaines. Remuez de temps en temps. Au bout du mois, préparez un sirop. Faites bouillir l'eau, puis ajoutez le sucre afin de préparer le sirop. Laissez refroidir le sirop.Retirez les morceaux de zeste, filtrez l'alcool et ajoutez le sirop. Laissez reposer au moins un mois avant la dégustation.
Nodig:
12 biocitroenen
½ kg (witte) suiker
2 liter inmaakbrandewijn
½ liter water
1 grote glazen bokaal
Schil de citroenen met een dunschiller en haal het wit eraf. De schilletjes in een weckpot leggen en overgieten met de brandewijn. Vier weken laten rusten op een donkere, koele plaats. De pot af en toe omschudden.
Na 4 weken het water aan de kook brengen met de suiker. Het suikerwater laten doorkoken tot het stroperig wordt. Vervolgens laten afkoelen. De schilletjes ondertussen uit de alcohol halen en de alcohol zeven door een kaasdoek. De gezeefde alcohol bij de suikersiroop gieten, in flessen doen en nog een 4-tal weken laten staan.
13 opmerkingen:
enkel de schillen en kan men iets doen met het vruchtvlees
Yammie yammie ,ik vind limoncello zo lekker!
Ga toevallig vandaag cakjes in limocello halen in mijn favorieten winkeltje.....moet ik wel even voor reizen hoor maar heb het er voor over...............hebben ze die daar ook ??
Groetjes fijne dag .....en ik ga het maken hoor ...groetjes Ria
O heerlijk he. Hier liggen al een paar flessen in de vriezer. Toen we afgelopen vakantie in VenetiË waren heb ik er ook een paar gedronken. En man lief natuurlijk zijn Grappa.
Oh wat leuk om bij jou het recept te zien van citroenjenever of brandewijn.
Mijn moeder maakte dit altijd rond in september en dan was het klaar met de kerst. Nu heb ik de traditie over genomen maar ik maak het klaar met kandijsuiker.
Ach ieder heeft zo zijn eigen recept
Leuke site en jammer ik heb geen openhaard maar een houtkachel maar een goed idee zeg om de schillen ervoor te leggen drogen
Ik heb me als volger bij je gemeld want ik vind je site erg gezellig
tot de volgende keer
Yolanda
Ik heb een keer een fles kado gekregen, best lekker!
Wat leuk dit met het recept erbij en wat heb je prachtige foto`s ervan gemaakt,ga het van de zomer eens proberen,vind citroenen mooi haha,raar ben ik he,een schijfje citroen in de cola vind ik ook zo lekker,ik ga het recept opslaan,dank je wel,lieve groet Joke en een heel fijn weekend.
Les odeurs de Sicile sont arrivées jusqu'ici, puisque ton post me rappelle ce qu'on faisait aussi par là: il limoncello!
Ik zal eerlijk zeggen dat ik zo'n fles cadeau kreeg en niet wist wat het was. Totdat ik het proefde. Mmmmmm, heerlijk.
Fijn weekend, groet Roelien
hmmmm very,very interesting :) :) :)
Je vais essayer d'en préparer car cela donne trop envie, et j'adore le citron, merci pour cette super recette de soleil, je sais que tout le monde aimera !!! Bises
I have never tasted limoncello home made, it must taste very good. My mother used to make blackcurrant liquor – I wonder if it was the same type of recipe.
Nou ik ken het niet maar het ziet er werkelijk heerlijk uit. Je hebt een mooie pagina, leuk initiatief ook, ga je dus volgen zodat ik op de hoogte blijf.
Groetjes Madelon
Ha Anne; bedankt voor alle aardige berichtjes op mijn polderblog!
Ik ga dan ook af en toe terug op visite bij mijn bloggasten.
Jouw plekje op kreta lijkt mij ook een droom....prachtig.Woon je er permanent of alleen met vakanties?
Mooie sfeervolle foto's op je beide blogs.
groetjes van Fleur uit de polder
Een reactie posten