dinsdag 2 maart 2010

Bedankt Manja voor de award!

 

Gisteren kreeg ik van Manja een Beautiful Blogger Award. Ik ben er erg blij mee! Manja was immers één van de eerste volgsters (zoniet de eerste?) van m'n andere blog. Ik beleef echter ook heel veel plezier aan de prachtige brocantestukken op haar site en webwinkeltje (even doorklikken op Manja), en haar lieve reacties op mijn berichten. Maar nu komt het moeilijkste deel van de award! Zeven interessante facts over mezelf én 7 nominaties...

1. ik werd geboren in Antwerpen, maar geniet met E. en Mala (ons hondje) al ruim 10 jaar van "the best of both worlds": mijn geboortestad én een oud huisje op het prachtige eiland Kreta. Daar begeleid ik tijdens de zomermaanden excursies en kookworkshops.
2. natuur en milieu liggen me nauw aan het hart. Niet altijd eenvoudig, zeker niet op Kreta waar recyclage nog in de babyschoentjes staat. Op Kreta hebben we wél al lang zonnepanelen, en we overwegen de aankoop van een kleine windmolen. In België hebben we groene stroom.
3. ik kan enorm genieten van honden, maar eigenlijk ben ik een kattenmens-pur-sang. Vooral de eigenwijze "Madame Babouche" ligt me erg aan het hart.
4. ik ben een échte Bourgondiër: ik hou ontzettend van lekker eten en een goed glas wijn. Met snoep, koekjes en taartjes kan je me niet écht plezieren.
5. tijdens de wintermaanden geniet ik van m'n bezoekjes aan brocantemarkten. Vooral die van Tongeren is m'n favoriet. In Kreta zijn er helaas geen brocantemarkten, en wat er verkocht wordt is meestal te duur en vaak in erg slechte staat. Soms kan je nog wel prachtige oude tafels vinden ... ergens achteloos gedumpt in een kloof. Meenemen!
6. boeken (vooral Franse literatuur) en klassieke muziek zou ik niet kunnen missen. Renaissancemuziek en vroeg-barok zitten vaak in de CD-speler, maar alles wat dansbaar is maakt me blij!
7. ik beleef erg veel plezier aan jullie blogs. Internet is eigenlijk een venster op de wereld, en je leert ontzettend veel creatieve mensen uit alle hoeken in de wereld kennen. Dat maakt het ook zo moeilijk om 7 awards uit te delen! 

Daarom ...

geef ik m'n award door aan alle prachtige blogs die ik geregeld volg.

Met vriendelijke groet, @nne

5 opmerkingen:

It's me zei

Mooi geschreven allemaal hoor ! en dat weten we dan ook weer niet dan ?? hahahah!

Je hebt een heerlijk leven volgens mij,das heel belangrijk en leuk om te lezen daar geniet ik van !! het is belangrijk dat je het naar je zin hebt dingen doet die je graag wilt !

Nou ik moet opschieten douchen en werken vandaag !

Bedankt voor het doorgeven van de award.....groetjes Ria

Roelien zei

Wat leuk om te lezen! Nou weet ik dus dat je niet altijd in Griekenland woont, maar inderdaad het beste van twee werelden hebt. Leuk. Enne zo´n bourgondiër als jij ben ik ook, helemaal een interesse voor koekjes, taart en snoep.
Fijne dag vandaag! Groet Roelien

Manja zei

Hallo @nne
Leuke tekst zeg, je bent een
echte schrijfster,
wij overwegen dit jaar een paar
dagen naar Griekenland te gaan,
ik vindt het een heerlijke bestemming, tot later
vr groetjes Manja
Brocante de Knotwilg

inka en andre zei

Hallo @anne,

gefeliciteerd met je award,leuk om zeven dingen van je te lezen die we nog niet wisten van je.
wij zijn ook echte bourgondiers en houden van de mooie dingen van het leven,natuur en lekker eten met een lekkere wijntje erbij en dan onze dieren liefde.

lieve gr inka en andre

lheurebleue zei

zo! geboortestad, muziekvoorkeur en culinaire inclinaties hebben we alvast gemeen ...