maandag 8 februari 2010

De bouche à oreille et de mère en fille - Van moeder op dochter

... werden op Kreta eeuwenlang traditionele recepten doorgegeven. Heerlijke recepten die gebundeld werden in "Saveurs de Rethymnon - Goût de la tradition". Het is een uitgave van de toeristische dienst van Rethymnon.

... les secrets de la cuisine crétoise se sont tranmis jusqu'à nos jours. Délicieuses recettes d'une cuisine de terroir, publiés dans le carnet de cuisine "Saveurs de Rethymnon - Gôut de la tradition. Une publication du Comité préfectoral de promotion touristique de Rethymnon.


  

  

 

Eén van de seizoengerechten bij uitstek zijn roereitjes met wilde kruiden.

Nodig: 
500 gram chorta (wilde spinazie)*
5 eieren
250 geraspte feta
peper en zout
een beetje olijfolie
* de chorta kan je vervangen door verse spinazie

Was de (wilde) spinazie, en breng de groente aan de kook in licht gezouten water. Even laten uitlekken en vervolgens in kleine stukjes snijden. Meng de groente met de geraspte kaas. De olijfolie op temperatuur laten komen in een braadpan, en de helft van de geklopte eieren toevoegen. De groenten én de rest van de eieren toevoegen. Eén zijde goudbruin bakken, omdraaien en vervolgens de andere zijde goudbruin bakken.

Une savoureuse recette de cette saison ... les omelettes aux herbes sauvages!

Marché:
500 grammes de chorta (épinards sauvages)*
5 oeufs
250 grammes de feta râpée
sel et poivre
un peu de huile d'olive
* vous pourriez replacer les chorta par des épinards fraîches (de préférence bio pour un gôut plus corsé)

Nettoyez et lavez les épinards sauvages soigneusement. Faites-les bouillir dans de l'eau légèrement salée. Egouttez, coupez en petits morceaux et mélangez avec le fromage râpé.
Mettez la pôele sur le feu, et dès que l'huile parvient à ébolution, versez la moitié des oeufs battus. Quand le mélange a épaissi, versez par-dessus les oeufs battus restants. Retournez l'omelette et laissez cuire encore quelques instants.

Kali orexi!

9 opmerkingen:

Helena zei

Huuuuuuuuuuuuuuuum! Ça semble simple et bon. Le secret est toujours dans les ingrédiants, n'est-ce pas? Bonne semaine.

Les Cotrions zei

I love Greek food and your recipe sounds delicious! Thanks for sharing!
Vale

Michaja zei

Ik wilde al langer op deze blog van je kijken maar het kwam er niet van. Ik ben een enorme Griekenland fan en Kreta is een van mijn mooiste plekjes in Europa. Heel misschien gaan we er deze zomer heen. We hebben een bruiloft op Rhodos van een Griekse vriendin. Maar hoogst waarschijnlijk gaan we de eilandjes in de buurt van Rhodos verkennen. Zoals Symni.
Ik krijg trouwens ontzettend veel zin in Grieks eten als ik jouw receptje lees :)
Groetjes Michaja
p.s. Wat is jouw lien met Kreta?

manon 21 zei

Merci pour cette idée,moi je fais aussi ce genre d'omelettes avec des asperges sauvages.

Bonne journée

Manon

Fluitenkruid zei

Mooie foto's en het roereitje gaan we zeker eens maken. De hartjes steen is prachtig.

Anoniem zei

kalispera!Im a new follower to your blog Im so happy, I think your greek right? Im part greek my mother is greek.I lovee feta and all greek food,Im so glad I found you.I loved reading your blog,hope to visit again soon.Please visit my blog and say hi!

Michaja zei

Oh wat geweldig waar precies op Kreta? Mijn oom en tante hebben in de buurt van Rethymnon een huis laten bouwen. Wij komen altijd bij een heel leuk Grieks stel die daar een taverna hebben en studios. In de taverna kan je heerlijk eten. Ze heten Artimis en Dimitri en zijn geweldige mensen.

Roelien zei

Prachtig blog heb je! Heerlijk Kretens recept, ik hou van koken en vind het leuk nieuwe keukens te ontdekken. Ga gauw verder lezen op je blog..
Hartelijke groet Roelien

basiclabelSweden zei

Hmmm klinkt heerlijk, helaas is hier een allergie voor spinazie hahaha....

liefs bellavien :)