donderdag 20 augustus 2009

Druivenconfituur

 


Nog een smakelijk recept om een overschot aan druiven weg te werken. Ik vond het op www.madametomate@gmail.com.

Nodig:
1 kg druiven
2 citroenen
750 gram kristalsuiker
100 gram geroosterde noten
3/4 dl cognac *

De citroenen in dunne schijfjes snijden. Voeg de druiven en de suiker toe, en laat gedurende enkele uren trekken in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook, en laat gedurende anderhalf uur op een zacht vuurtje pruttelen. Roer de noten en de cognac erdoor. Giet de confituur in gesteriliseerde potten en draai het deksel goed vast. Draai de potten ondersteboven, en laat ze enkele minuten op hun deksel staan.

* de cognac vervang ik door Metaxa of Grand Marnier
Posted by Picasa

1 opmerking:

Anoniem zei

Ook een overschot druiven dit jaar... Wat doe je met de pitjes? Een kilo druiven ontpitten is geen plezier!