maandag 10 augustus 2009

Druifjes op azijn

 
Posted by Picasa


De meeste van onze druiventrossen zijn inmiddels rijp. Op de blog "Supertoinette" vond ik een recept voor "druiven op geparfumeerde azijn". De muskaatnoot en de ras-el-hanout uit het oorspronkelijke recept heb ik uiteindelijk laten vallen, omdat de smaak van deze specerijen té dominant was met onze druiven.

Nodig:
1 1/2 kilo blauwe rozijnen
4 bokaaltjes van 500 gram
1 liter witte wijnazijn
300 gram suiker
een snuifje kaneel
8 gram (vloeibare) vanille
24 gram Grand Marnier

De druiven wassen en laten uitlekken. De azijn, de suiker, de kaneel en de vanille toevoegen, en aan de kook brengen. Het vuur lager draaien en nog 10 minuten laten doorkoken tot het een lichte siroop wordt. De Grand Marnier toevoegen.

De druiven in de gesteriliseerde potjes doen, en de azijnsiroop toevoegen. De potjes goed afsluiten en gedurende 1 maand op een koele, donkere plaats bewaren. Volgens "Supertoinette" zijn deze ingemaakte druiven heerlijk met paté's en koude vleeswaren. We kijken al uit naar heerlijke Vlaamse of Ardeense "charcuterie" met druiven van de "krevatina"!

Geen opmerkingen: