Malgré les précautions, la récolte des figues de barbarie est toujours un peu"douloureuse". Les fruit par contre, sont un vrai régal!
Ondanks alle maatregelen blijft het oogsten van cactusvijgen een pijnlijke aangelegenheid. De vruchten daarentegen zijn heerlijk!
Confiture de figues de barbarie
Marché:
5 figues de barbarie
80% du poids des figues épluchées en sucre
le jus d'un demi citron
Epluchez les fruit. Passez au moulin à légumes afin de supprimer les graines. Rajoutez le sucre en couvrez. Laissez reposer une nuit au frigo. Le lendemain, mettez les fruits dans une casserole avec le citron. Comptez 15 minutes après la première cuisson.
Confituur van cactusvijgen
Nodig:
5 cactusvijgen
80% van het gewicht van gepelde cactusvijgen aan suiker
het sap van een halve citroen
Schil de cactusvijgen. Draai ze door een groentemolen om de pitten te verwijderen. Bedek met de suiker en laat 1 nacht rusten in de koelkast. Doe ze de volgende morgen in een pan met dikke bodem en voeg het citroensap toe. Breng aan de kook, en laat 15 minuten doorkoken, na de eerste kook.